Workgarden

Workgarden - Amanda Drost

Toen ik op zoek ging naar een nieuw woonhuis in Utrecht, bleek dat je in Ede veel meer huis en tuin kon krijgen voor veel minder geld. Ik ben dus in Ede gebleven, maar had wel behoefte aan een stadse sfeer. In dit deel van het centrum (De Bospoort) vind je veel oude, sfeervolle gebouwen, wat al een beetje dat urban gevoel geeft.

Het was wel spannend om hier zoiets als Workgarden te starten. Het idee is dat je een stadse ontmoetingsplek creëert waar zzp’ers buitenshuis kunnen werken en elkaar kunnen ontmoeten. Inmiddels heb ik veel leuke ‘collega’s’ mogen begroeten. We vormen een echte community, inclusief vrijdagmiddagborrels en zomerse BBQ.

Dat zijn overigens niet alleen Edenaren, maar ook mensen die van verder weg komen. De bereikbaarheid van het centrum met zowel OV, auto als fiets speelt daar een grote rol in. Hopelijk weten straks nog meer ondernemers ons te vinden, want we hebben nog wat plekjes vrij. In dit deel van het centrum mogen nog wat leuke creatieve winkeltjes of pop-up stores komen. Ik zou zelf een keramiekwinkeltje te gek vinden, waar je tevens workshops kunt volgen. Een fine-dining restaurantje of een lunchroom zou het helemaal af maken!

Workgarden
Grotestraat 102, Ede
workgarden.nl