Platform Ede Centrum een feit

Dinsdagavond 20 juni vond de aftrap plaats voor het Platform Ede Centrum (PEC). Dit gebeurde onder het genot van een hapje en een drankje in gezelschap van een groot aantal Edese ondernemers en vastgoedeigenaren bij Eetkamer Lamens.

Het PEC is een samenwerkingsverband tussen de gemeente en eigenaren van onroerend goed en ondernemers in de binnenstad van Ede. Deze drie partijen investeren gezamenlijk in een groene en gastvrije binnenstad; een binnenstad die aantrekkelijk is voor inwoners en bezoekers en waar zij graag komen, verblijven en terugkomen. Deze intensieve lokale samenwerking is gebaseerd op een gemeenschappelijke visie, gelijkwaardigheid van de partners en onderling respect en vertrouwen, cruciale voorwaarden voor succes. Ede is met deze unieke samenwerking een voorloper in ons land. 

Xander Haalboom, de binnenstadsmanager leidde de avond in, waarna Jorine de Soet, de nieuwe en onafhankelijk voorzitter zich kort voorstelde. Daarop nam Renske Dijkwel, programmamanager bij de gemeente het woord over. Kort en bondig gaf zij een toelichting op wat er de afgelopen jaren, sinds 2016 allemaal gebeurd is in de Edese binnenstad, welke gedeelde ambities er zijn en wat er nog gaat komen. Larissa Verhoeff, Edes stadsdichter sloot dit deel van de avond af met een prachtig gedicht. 

Na het formele gedeelte was er uitgebreid gelegenheid om te netwerken en met elkaar van gedachten te wisselen over de binnenstad van Ede en wat deze nodig heeft.

Op de foto van links naar rechts: Victor Brinkhorst, Daphne K√∂hnen, Sara Kakebeen, Jan Pieter van der Schans, Thea Delen, Renske Dijkwel, Thijs Clercx, Mark Slothouber, Jorine de Soet en Xander Haalboom. Op de foto ontbreekt Ernst Steinmeier.