Zusjeshobbyhoekje – Gerlinde Peelen – “dit is nou pixelen”

“Hier heb ik een hele mooie egel” Gerlinde Peelen van Zusjeshobbyhoekje laat me een ‘pixelplaat’ zien. Een kleurrijk geheel van allemaal kleine puntjes dat gezamenlijk een schilderijtje oplevert van een jonge egel. “Dit is nou ‘pixelen” vertelt ze: “Het is niet moeilijk. Vroeger had je ministeck en dit is een variant daarop. Ik verkoop het ontzettend veel”. Ze laat me verschillende pixelplaten zien; hele kleine die je als sleutelhanger kunt gebruiken en grotere platen die niet zouden misstaan als schilderij op de muur.

Zusjeshobbyhoekje is sinds 2015 gevestigd aan het Maandereind in Ede. Naast de pixelplaten zie ik veel papier, karton en allerlei materialen om zelf kaarten mee te maken. Maar er staan ook lintjes, kantjes, klosjes, borduurspulletjes en verfartikelen uitgestald. 

Gerlinde is van jongs af aan opgegroeid met knutselen als hobby. “Mijn oma was er mee bezig, mijn moeder, mijn zusjes en ik ook. Mijn moeder is vroeger met een winkeltje aan huis begonnen en deed ook workshops. Ik heb dat overgenomen”. Gerlinde knutselt zelf niet meer: “Ik kom er niet meer aan toe. Ik ben echt heel veel met de winkel bezig. In de toekomst wil ik wel zelf kadootjes gaan maken die we dan in de winkel kunnen verkopen of die klanten kunnen bestellen”. 

Sinds Zusjeshobbyhoekje in het centrum van Ede zit, is de clientèle gegroeid. Gerlinde: “Klanten komen niet alleen meer uit Ede; ook uit Arnhem, Doetinchem, Amsterdam. Ze weten me te vinden en daar ben ik trots op.”

zusjes hobbyhoekje diy winkel knutselspullen ede centrum

Auteur: Marijke Steenbergen
Beeld: Marjolein Derksen