Het Schaffelaartje “De Zaak vol Smaak”

Slagerij, poelier én kaasboer. Drie keer vakmanschap en ambacht in één verszaak. Ruim twintig jaar hart voor de zaak en voor de producten. Elke dag leggen zij de lat weer hoger. Geen uitdaging te groot als het gaat om catering en de levering aan horeca. Maar altijd vanuit de basis, de winkel.

Jenneke kon, als werknemer, in 1996 het bedrijf overnemen. Ze trouwde met Gijs en samen runnen zij de zaak. Toen de plaatselijke keurslager in 2000 stopte zagen zij kans uit te breiden en een slagerij aan het versconcept toe te voegen. Zij hebben twee slagers aangetrokken, waarvan Gijs het vak geleerd heeft. Eén van hen is na al die jaren nog steeds in dienst. Hij staat met zijn 78 jaar, met liefde, nog elke vrijdag in de zaak.

Vindingrijk, veelzijdig en veerkrachtig
In 2004 werd de Markt onderkelderd. De locatie van het Schaffelaartje dreigde de verbinding met het centrum compleet kwijt te raken. Maar Gijs en Jenneke hebben ervoor gevochten dat er een klantenstroom vanuit het centrum bleef. Maar het op peil houden van de klantenstroom was niet voldoende. Daarom zijn zij zich gaan richten op belevering aan de horeca. Dit is nu een belangrijke tak binnen het bedrijf.

Familiebedrijf
Samen vormen Gijs en Jenneke een sterk team. Gijs zorgt voor de aansturing en Jenneke is het gezicht van de zaak. “Jenneke is een sociaal dier, klantcontact is haar lust en haar leven”, aldus Gijs.  Zij is altijd in voor een praatje. Twee dochters van Gijs en Jenneke delen de passie voor de zaak. Met veel enthousiasme staan de meiden van 16 en 18 regelmatig achter de toonbank. Of dit in de toekomst zo blijft?  “Geen idee. Wij zijn er nog lang niet aan toe om te stoppen, dus over opvolging denken we nog niet na”.

het schaffelaartje ambacht ede centrum vershof ede poelier kaasboer keurslager ede centrum