SBE

Stichting Binnenstadsmanagement Ede

Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) is de belangenbehartiger voor de ondernemers van Ede centrum. Het stimuleren van een commercieel, maatschappelijk en duurzaam ondernemersklimaat gedragen en geactiveerd door de ondernemers is de belangrijkste doelstelling van de SBE. Dit wordt onder andere gedaan door het organiseren en ondersteunen van verschillende activiteiten en evenementen. Ook de centrumaankleding rondom activiteiten en de feestdagen behoort tot het takenpakket van de SBE.

Het bestuur van de SBE wordt gevormd door gekozen bestuursleden vanuit de retail, horeca en vastgoed onder leiding van een onafhankelijke voorzitter. De dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd door de Binnenstadsmanager en de Straatmanager.
 

Ernst Steinmeier

Voorzitter

Sinds dec 2019 ben ik voorzitter van de SBE en gepensioneerd. Daarvoor was ik 15 jaar auditor/adviseur bij TUV en als werkgebied MKB en bouw/infra. Tot mijn 35ste had ik een bedrijf in Ede Installatie/constructie en een haarden en kachel winkel aan de Maanderweg, in de tussen liggende jaren als interim gewerkt voor beursgenoteerde bedrijven. Ben getrouwd met Dineke , twee kinderen en vijf kleinzoons en woon in het Centrum van het mooie Ede.

E voorzitter@edecentrum.nl

Sara Kakebeen

Bestuurslid

Sara Kakebeen is getrouwd en moeder van drie dochters en 1 kleinzoon en 1 kleindochter. Ze is eigenaar van Sari Marijs, baby- en kinderwinkel. Haar werk is haar passie en ze vindt het geweldig om kinderen helemaal blij de paskamer uit te zien komen. Haar motto is: Je mag zijn wie je bent. De bijdrage van Sara aan de SBE is samen werken aan een nog mooier centrum.

E wisakids@upcmail.nl

Thijs Clercx

Bestuurslid

Horeca ondernemer en winkelier. 

Al 20 jaar een bekend gezicht in de horeca en sinds 2015 mede-eigenaar van Biercafe Substitute op het Museumplein. Afgelopen jaar is daar ook De Bierenwinkel bijgekomen nadat we onze plannen moesten bijstellen door de corona crisis. 
Werk niet alleen in het centrum maar woon er ook met mijn vrouw en 2 kinderen, ben dus dagelijks in de winkelstraat te vinden als ondernemer, bewoner en gebruiker. 
In het bestuur vertegenwoordiger van de Horeca maar zet me natuurlijk in voor alle ondernemers.

E thijs.substitute@gmail.com

Mark Slothouber

Bestuurslid

E info@slotprins.nl

Xander Haalboom

Binnenstadsmanager

Xander Haalboom werkt sinds september 2017 als ZZP’er voor de SBE. Daarvoor was Xander 16 jaar werkzaam bij VodafoneZiggo in diverse functies. In 2001 begon Xander als parttime adviseur in de Vodafone winkel in Ede. Daarna was hij shopmanager in Gouda, Nijmegen, Ede en Den Bosch. De laatste jaren was Xander werkzaam op het hoofdkantoor van VodafoneZiggo binnen Retail Marketing als Manager Category Management. Xander en zijn vrouw Simone wonen samen met hun vier kinderen in Ede.

T 0318 672728
E office@edecentrum.nl

Daphne Köhnen

Straatmanager

Daphne is sinds mei 2021 Straatmanager van Ede centrum. Hiervoor is zij 10 jaar werkzaam geweest als merchandiser waarbij het bezoeken van winkels altijd de hoofdmoot was. Daphne heeft ook met veel plezier 9 jaar in een winkel gewerkt. De baan als Straatmanager past dan ook heel goed bij haar. Het organiseren van evenementen behoort ook bij haar functie als Straatmanager. Daphne heeft een dochter en woont vlakbij Ede centrum.

E info@edecentrum.nl