Verkiezingen bestuur 2019

Wij willen u van harte uitnodigen voor de verkiezingsavond voor een nieuwe voorzitter en twee bestuursleden (vanuit de winkeliers) voor de Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) op dinsdag 29 oktober. De avond zal plaatsvinden in Cultura (Molenstraat 45) op de tweede verdieping. Inloop is vanaf 18.30 uur en de start zal zijn om 19.00 uur. Bij binnenkomst zullen we de stemgerechtigden registreren en twee stembiljetten overhandigen.

Elke winkelier (eigen onderneming of keten) of horecaonderneming gevestigd in Ede Centrum en die reclamebelasting betaald is stemgerechtigd en heeft per winkel/horecagelegenheid één stem. Elke vastgoedondernemer vanuit Ede Centrum welke afgelopen jaar een financiële bijdrage heeft gedaan aan de SBE heeft recht op één stem. Bent u niet stemgerechtigd dan bent u uiteraard wel van harte welkom om de avond bij te wonen.

Wij hopen uiteraard dat u persoonlijk uw stem komt uitbrengen, maar mocht u onverhoopt verhinderd zijn dan kunt u iemand machtigen. Dit kunt u doen door een schrijven mee te geven met daarop de naam van uw onderneming, uw eigen naam en de naam van de gemachtigde te noteren en deze te ondertekenen. U kunt niet online of via e-mail stemmen.

Op de verkiezingsavond krijgen alle kandidaten 5 minuten spreektijd. Vervolgens zullen de stemmen uitgebracht worden en onder begeleiding van een notaris worden deze geteld. Direct na de telling wordt de uitslag bekend gemaakt.


KANDIDATEN VOORZITTERSCHAP SBE

 

Ernst J. Steinmeier  

Ernst J. Steinmeier

67 jr. en ook zolang al inwoner van Ede, gehuwd. Levensloop: Ondernemer in Ede, leidinggevende in de GWW sector, huidige werk Adviseur/ Auditor Management/veiligheidssystemen, fractievolger DKE.

Lees verder

Hobby’s: Fitness, sport en zeilen.

Mijn motivatie om samen met overige bestuursleden, voor SBE en de ondernemers in actie te komen zijn diverse zaken die in de toekomst en nu al van belang zijn voor de inwoners van Ede.

Ervaringen van de afgelopen periode zowel in Ede als elders leren dat de ontwikkelingen binnen de retail/ stadcentra nauwelijks bij te houden zijn. In deze sector moet je actief inspelen op veranderingen door continu te blijven vernieuwen. Waarde toevoegen, daar gaat het om. De huidige ontwikkelingen vragen om een adequate, proactieve en creatieve aanpak die samen met ondernemers stimuleert en motiveert. De rol van ‘aansturing’ vraagt om aanpassen aan de ontwikkelingen om toekomstig bestendig te blijven denken in alternatieven en duidelijk van uit de ondernemers naar inwoners van Ede voor een mooie en veilige centrum.

Vernieuwing/verversing van bestuur geeft niet alleen nu de kans, maar vraagt om het realiseren van de broodnodige, transparante en effectieve organisatiestructuur gericht op toekomstig bestendigheid. Een verandering als aanbevolen in de bijeenkomst van ” Gelukkige Binnenstad’ d.d. 03-10-2019 zal zeker veel bijval vinden bij heel veel ondernemers.

Ik wil een bruggenbouwer zijn tussen ondernemers, de bewoners van Ede en het Edese college, eigen aanpak en geen afhandeling door adviseurs van buiten die onze mooie en gemeente en bewoners minimaal kennen.

Ede d.d. 07-10-2019

E.J. Steinmeier

 

 

Anne-Marie Vreman  

Anne-Marie Vreman

Sinds 1993 woon ik met veel plezier met Wim in Ede. Wij zijn als Utrechtse en Limburger hier diepgeworteld geraakt. Onze, inmiddels uitgevlogen, dochters zijn hier ter wereld gekomen. Ook al zijn wij hier niet geboren, wij beschouwen ons als Edenaren en dragen ons steentje bij.

Lees verder

Na enige jaren in Nijmegen als bedrijfsjurist gewerkt te hebben, ben ik in 1991 gestart bij de gemeente Ede. De afdeling Grondzaken/Grondbedrijf zocht nog een gronduitgifte-jurist. Ik herinner me nog een vraag uit het sollicitatiegesprek: “Wat doe je als een klant grond wil kopen en dat snel wil regelen? Mijn antwoord: “Hoeveel vierkante meter wil die klant hebben dan” was een schot in de roos. Dat is ook mijn mentaliteit: Oog hebben voor mogelijkheden en ervoor gaan met alle service, die ik kan bieden. Ondernemersgericht denken en dan werken bij de overheid. Dat is waar mijn ervaring is op gebouwd.

In 2002 ging ik in Amsterdam het bedrijfsleven in als manager en consultant. Maar de overheid bleef trekken. Dus ben ik In 2006 opnieuw gestart als leidinggevende bij de gemeente Apeldoorn met een afdeling van 33 fte en een grondbedrijf met een marktwaarde van 1,7 miljard.

In Ede had ik ook mijn politieke draai gevonden en van 2006 tot 2010 was ik lid van de Edese gemeenteraad voor het CDA met als portefeuille Algemene Zaken en Middelen.

In 2012 ben ik mijn eigen bedrijf, Vreman Advies, begonnen. Als ongebonden ZZP-er heb ik bij veel gemeenten gewerkt. Uit principe kies ik alleen projecten bij de overheid. Dat doe ik met volle overtuiging. Niet de ene keer bedrijfsleven en daarna weer de overheid. Mijn keuze geeft me kracht en integriteit. Sinds 1 juli 2018 ben ik werkzaam bij de gemeente Amstelveen/Aalsmeer in de Metropool Regio Amsterdam. Dit keer bij de Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, team Grondzaken.

Wij wonen aan de rand van het centrum. Veel winkeliers/eigenaren kenden wij al voordat ik voor de SBE gevraagd werd. In mijn werk kom ik veel ondernemers tegen, die in hun centrum aan de gang willen. Wat is er dan mooier om dat te faciliteren! Ik ben ook van mening dat elke Edenaar zo veel als mogelijk in zijn eigen dorp zijn boodschappen moet doen. Immers als je dat niet doet, moet je niet zeuren dat er straks geen winkels meer zijn. Daar heb je dan immers zélf aan meegewerkt, omdat jouw bestedingen weg vloeien uit Ede.

Ede heeft alles te bieden, alleen het kan nog veel gezelliger. De samenwerking met de gemeente Ede om ons centrum levendiger te maken sprak me daarom ook enorm aan.

In de afgelopen periode heb ik graag aan de doelstellingen van ‘het verhaal van Ede’ bijgedragen. Als voorzitter van de SBE ben ik steeds scherp op de inhoud en zacht voor de relatie. Een levendig centrum krijg je alleen door sámen te werken met de drijvende krachten in dat centrum: De ondernemers.

Als SBE-team hebben wij bijvoorbeeld in de afgelopen periode intensief samengewerkt aan het nieuwe Marktplein en de herinrichting van de Grotestraat. Alles met als doel dat er meer bezoekers naar Ede-centrum komen en daar natuurlijk ook verblijven en gaan besteden!

Ik zou graag van jullie de gelegenheid krijgen om mijn volle inzet voor ons Centrum te mogen blijven inzetten in een volgende termijn. Het werk is nog niet af: ik zou graag alle ondernemers verder met elkaar in verbinding willen brengen. De horizonzoekers en de voorzichtigen, de enthousiasten en de wat meer bedachtzamen. Die dynamiek, die de werkmentaliteit van de ondernemer uitmaakt, daar ga ik voor.

Uiteraard graag met Xander Haalboom, onze binnenstadsmanager. En met Leo Kok, Mark Slothouder en Thijs Clercx. En uiteraard met de nieuwe bestuursleden die gekozen zullen worden.

Ik hoop op uw stem en vertrouwen.

Met hartelijke groet,

Anne-Marie Vreman

 

 


KANDIDATEN BESTUURSLEDEN SBE

 

Leendert Houweling  

Leendert Houweling

Mijn naam is Leendert Houweling en sinds een aantal jaren ondernemer in Ede Centrum.

Lees verder

Vanuit mijn atelier prepareer ik dieren, en verkoop ik o.a. huiden, geweien, Veluwse cadeauartikelen en op bestelling vlees van wild. Daarnaast ben ik veel buiten te vinden als wandelgids, of als ik workshops “koken op houtvuur” aan het geven ben. Ik werk graag en regelmatig samen met (horeca)ondernemers en ben altijd wel in voor een evenement of activiteit waarbij we elkaar kunnen versterken en Ede op de kaart kunnen zetten.

Met mijn inzet voor de SBE zou ik graag bij willen dragen aan een goed en werkbaar ondernemers- en bezoekersklimaat in Ede Centrum. Woorden en initiatieven als "groen", "gastvrij", "gelukkig" en "duurzaam" passeren al regelmatig de revue bij een aantal nieuwe initiatieven en ik denk dat er een koers is ingezet waar we met zijn allen het centrum van Ede nóg aantrekkelijker kunnen maken voor onze bezoekers. Om dat te laten slagen is het denk ik belangrijk om die initiatieven én de behoefte van ons als ondernemers goed op elkaar aan te laten sluiten.

 

 

Sara Kakebeen  

Sara Kakebeen

Graag stel ik me even voor, Sara Kakebeen. Ik ben gelukkig getrouwd en heb 3 dochters en een kleinzoon. Geboren ben ik in Sint Maartensdijk maar inmiddels al ruim 40 jaar inwoonster van Ede. Zeker door mijn moeder als echte Edese ben ik van jongs af aan al betrokken bij het leuke dorp Ede.

Lees verder

Mijn eerste winkel in kinderkleding en meubilair, nieuw en tweedehands was in de Grotestraat en Rozeplein maar sinds 2007 ben ik eigenaar van de Baby-Kinderkleding winkel ‘Sari Marijs’ in het Maandereind. Tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier en passie in mijn winkel.

Mijn ambitie om in het bestuur te stappen van het SBE is verbinding te leggen tussen de verschillende werkgroepen, gemeente, ondernemers van alle deelgebieden van Ede centrum. Ik wil me inzetten om samen te zoeken naar het DNA van onze binnenstad en zo samen ervoor te zorgen dat onze binnenstad een beleving wordt om te werken, winkelen, koffie leuten, lunchen, ontmoeten en dit alles voor jong en oud voor ieder wat wils.

Om dit te realiseren heb je elkaar nodig. Ik leg gemakkelijk contacten, spreek mensen aan, wil mensen verbinden, samenbrengen en enthousiasmeren om er met elkaar een ‘gelukkige binnenstad’ van te maken. Daar ligt mijn passie!

 

 

Leo Kok  

Leo Kok

Al bijna mij hele leven woon ik met veel plezier in Ede. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren mij mogen inzetten voor Ede centrum als bestuurslid van de Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE).

Lees verder

Na Facilities Management en Bedrijfspsychologie gestudeerd te hebben aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer in de horeca. Dit heb ik zo’n zes jaar gedaan en ben vervolgens als Visual Merchandiser aan de slag gegaan bij Ahold. Daar was ik verantwoordelijk voor het herinrichten van onder andere Albert Heijn, Jamin, de Tuinen, Etos en Gall en Gall.

Na drie jaar dit met veel plezier gedaan te hebben ben ik als winkelier begonnen bij Vodafone en mag dit alweer meer dan 15 jaar doen. Naast de winkels in Ede ben ik ook betrokken geweest bij veel winkels in de rest van Nederland in bijvoorbeeld Veenendaal, Zeist en Nijmegen.

Door mijn ervaring bij Ahold en Vodafone ken ik het retail landschap erg goed. Bovendien ben ik bij verschillende facetten van het vak betrokken geweest.

Vier jaar geleden ben ik door de voormalig wethouder Johan Weijland benaderd voor een bestuursfunctie binnen de SBE. Samen met de rest van het bestuur hebben we veel veranderingen kunnen doorvoeren. Naast de professionalisering binnen de SBE en de statutenwijziging van de organisatie, hebben we gewerkt aan de koers naar 2030 en het parkeervraagstuk. Ook ben ik betrokken geweest bij de herinrichting van de openbare ruimte van diverse straten en pleinen in Ede centrum. De laatste twee jaar heb ik het penningmeesterschap op mij genomen en bovenal ben ik zeer betrokken bij alles dat Ede centrum aangaat.

De afgelopen jaren heb ik mij daarom geheel belangeloos ingezet voor een nog beter en levendiger Ede centrum, maar ik heb bovendien het gevoel dat ik nog niet klaar ben. Doordat ik het algemeen belang boven mijn eigen belang kan zetten wil ik er voor alle winkeliers en horeca-ondernemers zijn. Er zijn nog zaken die beter kunnen en ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn expertise hier een goede bijdrage aan kan leveren.

Kortom, stem je op mij dan krijg je expertise, continuïteit, een groot netwerk binnen Ede (en daarbuiten) en een dijk aan ervaring welke ik met veel passie en enthousiasme inzet!

Leo Kok

 

 

Jan Post  

Jan Post

Als winkelier van Reparatiewinkel en PartsNL-Ede voel ik me nauw betrokken bij de winkeliers van Ede-Centrum. Het goed kunnen functioneren van de SBE vind ik dan ook erg belangrijk om ons centrum een toekomst te kunnen bieden. En wanneer het Ede-Centrum goed gaat, dan is dit ook goed voor mij. Zo simpel is het!

Lees verder

Reparatiewinkel is een dienst verlenende retail. We zijn voor Samsung de Servicepartner Smartphone en tablets voor de regio Utrecht, Gelderland, Brabant, Overijssel. Dit betekend dat we dagelijks vele consumenten uit deze regio krijgen, die meestal 1-2 uur op een reparatie moeten wachten. De meeste klanten gaan dan shoppen in ons centrum. Ook repareren we audio, tv, koffiemachines, laptops en ook autosleutels. Voor autosleutel reparatie komen de mensen uit het gehele land, wat extra traffic voor het centrum inhoudt. PartsNL is een onderdelenwinkel formule voor alle elektrische apparaten. Met daaraan gekoppeld een grote webshop. Consumenten komen dagelijks de via de webwinkel gekochte artikelen in onze winkel ophalen.

Zelf heb ik een jarenlange bestuurlijke ervaring als bestuurder van Techniek Nederland. Techniek Nederland (voorheen Uneto-VNI) vertegenwoordigt o.a. de Elektro Retail en reparatiebedrijven consumenten elektronica in Nederland. Daarnaast ben ik penningmeester van het OpleidingsFonds Elektro Detailhandel. Dit opleidingsfonds wordt door 50% vakbonden en 50% werkgevers bestuurt. Ik zit er voor de werkgevers. Hierdoor ben ik ook bij de cao’s betrokken. Lokaal ben ik actief bij het CDA. Nu fractieteamlid en zit op de reservebank voor wanneer er een CDA-raadslid mocht vertrekken. Bijna alle fractievergaderingen neem ik aan deel en daardoor heb ik een redelijk goed beeld van de Edese politiek. En daardoor ook een goed netwerk binnen de politiek.

Ik ben erg bezorgd over de toekomst van de winkeliers in het algemeen t.o.v. de opkomst van de webwinkels. Het koopgedrag van de consument is erg veranderd. De webwinkels zijn nu een geduchte concurrent voor een winkelier met een fysieke winkel. Mijn overtuiging is dat we alleen als georganiseerde winkeliers en politiek een antwoord kunnen hebben op het koopgedrag van de consument en opmars van webwinkels. Onlangs heb ik over dit onderwerp een visie geschreven en wordt dit najaar besproken in de Tweede Kamer. Zonder de hulp van de overheid wordt het heel lastig voor een winkelier. SBE moet hier een waardevolle gesprekspartner zijn.

Als bestuurslid SBE willen ik me vooral inzetten voor een lange termijnvisie samen met de lokale overheid. Ik ben eerlijk gezegd niet iemand die je voor het organiseren van allerlei evenementen kan inzetten. Ik zie wel het belang daarvan, maar ik mis op dit moment een duidelijke lange termijn visie van het SBE en de Edese politiek.

Jan Post
Reparatiewinkel / PartsNL

 

 

Jerry Versluis  

Jerry Versluis

Voor zover nodig wil ik graag wat motivatie geven om toe te lichten waarom ik plaats zou willen nemen in het SBE bestuur. Het betreft NIET de functie van penningmeester of voorzitter.

Lees verder

Met bijna 30 jaar ervaring als ondernemer en inmiddels 4 jaar ervaring als ondernemer / bewoner van Ede Centrum zie ik de noodzaak van “de schouders er onder”. Nagenoeg elke meeting/vergadering/bijeenkomst van de laatste jaren bijwonend meen ik te hebben gezien dat een frisse en enthousiaste inbreng welkom gaat zijn.

Inmiddels heb ik zo mijn netwerk wel redelijk opgebouwd en hoop dat als toekomstig bestuurslid verder te kunnen benutten maar ook uitbouwen. Mijn aanpak zal “geen blad voor de mond’ blijven, maar ook in het belang van het gehele centrum bedoeld zijn.

Verder hoop ik alle belanghebbenden te kunnen dienen met:

  • verbindend en samenwerkend handelen
  • out of the box denken en nieuwe inspiratie geven
  • hands on en betrokken bijspringen waar dat nodig is
  • gemotiveerd zijn om andere betrokkenen te motiveren in actie te komen voor “ons centrum”
  • meedenken in visionaire processen en daarin mijn ervaring / visie delen
  • en (bijna) alles wat nodig is om het centrum naar een nog bruisender niveau te brengen

Als laatste voeg ik graag toe dat ik het met de meeste ondernemers die ik ken goed kan vinden, houd van een goede sfeer binnen en buiten de overlegsituaties (ook als er soms stevige besluitvorming moet plaats vinden), graag nog wil leren van anderen waar dat iets toevoegt aan mijn functie of persoonlijke ontwikkeling, en nog liever gekozen wil worden om een bijdrage te leveren aan de gedachte “wat doe JIJ voor Ede Centrum?”

Vriendelijke groeten, kind regards, Jerry Versluis Beauty United B.V.