Kuiperplein

Download de Bouwapp en zoek op "Kuiperplein" om continue op de hoogte te blijven.

Apple Bouwapp Google Bouwapp

Aannemer Van de Haar voert de herinrichtings- werkzaamheden uit

Half februari beginnen de werkzaamheden aan het Kuiperplein. De uitvoering van deze werkzaamheden gebeurt door aannemer Van de Haar uit Wekerom. Bouwprojecten moeten tegenwoordig aan steeds meer eisen voldoen. Van de Haar is een veelzijdig bedrijf en beheerst en bundelt de disciplines groen, infra, sport en innovatie. Qua prijs-kwaliteitsverhouding kwam Van de Haar als beste naar voren bij de aanbesteding. Het bedrijf heeft zelf veel kennis over groenvoorziening, dus daarvoor hoeft geen onderaannemer aangetrokken te worden. Dit Edese bedrijf heeft ook de geveltuinen en de staanders in het centrum aangebracht.

Een aantal jaar geleden werkte de gemeente met Van de Haar samen bij de herinrichting van het Bunschoterplein. Van de Haar geeft aan veel zin te hebben om met de uitvoering een start te maken.

Meer informatie over het werk van dit bedrijf vindt u op www.vandehaargroep.nl


Omgevingsmanager Inge Bruggink

‘Binnenkort start aannemer Van de Haar uit Wekerom met de metamorfose van het parkeerterrein Kuiperplein. Voor de aannemer verzorg ik, Inge Bruggink, de communicatie. Werkzaamheden veroorzaken helaas altijd overlast. Uiteraard hebben we hier vooraf goed over nagedacht en oplossingen gezocht om hinder te beperken. Zo werken we niet in een keer aan het hele plein en zijn er altijd voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Maar zorgen we er ook voor dat het feest tijdens Koningsdag gewoon gevierd kan worden op het Kuiperplein.’

Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de werkzaamheden? Neemt u dan contact op met Inge Bruggink via telefoonnummer 06-10 29 90 59 of stuur een emailbericht naar: ibruggink@vandehaargroep.nl.

‘Samen maken het Kuiperplein duurzamer en zorgen we voor een parkeerlocatie die goed aansluit bij het gezellige centrum van Ede,’ aldus Inge.


Inloopavond Kuiperplein 6 februari

Op donderdagavond 6 februari organiseren gemeente en aannemer een inloopavond. De werkzaamheden starten al snel en tijdens deze bijeenkomst kunt u kennismaken met de mensen van Van de Haar. U kunt informatie krijgen over de fasen waarin het werk wordt uitgevoerd (inclusief duidelijke tekeningen). Kortom, allerlei praktische informatie is dan beschikbaar.

U bent van harte welkom tussen 19.00 en 20.30 uur in Cultura.


Planning werkzaamheden

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Kuiperplein starten op 17 februari. Het werk wordt in gedeeltes (fasen) uitgevoerd, zodat steeds een deel van het plein beschikbaar is om te parkeren. Er blijven in elke fase ruim 100 parkeerplekken beschikbaar. Met hekken en borden wordt steeds aangegeven waar parkeren mogelijk is. De aannemer start aan de kant van de Brouwerstraat en schuift gedurende het project richting het zuiden. Elke fase neemt zo’n 4 weken in beslag. Als alles volgens planning verloopt, worden de werkzaamheden in juni afgerond. Dan volgt de zomervakantie en in augustus is het plein dan klaar voor de festiviteiten rondom de Heideweek.

In het najaar gaan de meeste planten en struiken de grond in. De bomen staan er voor de zomer.


Kappen bomen

Het Kuiperplein krijgt een veel groener uiterlijk dan nu het geval is. Langs de randen komen bomen en groenstroken. Toch gaan we ook een aantal bomen weghalen. Het gaat om 15 lindebomen. Ze hebben nu geen goede ondergrond om te groeien. In de laatste week van januari worden ze gekapt. Dat gebeurt door de Nationale Bomenbank. Om te zorgen dat er geen takken op auto’s vallen, worden de parkeervakken 72 uur van te voren afgezet. Van de bomen blijft zo’n anderhalve meter van de stam staan. Dat ziet er niet leuk uit, maar we willen ook niet dat mensen struikelen. Gedurende het project worden deze stompen weggehaald.

Straks staan er - naast struiken en planten - zo’n 29 bomen langs het plein.


Contact

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief of over andere zaken die betrekking hebben op de herinrichting van het Kuiperplein vragen hebben, dan kunt u die stellen via email: kuiperplein@ede.nl of via telefoonnummer 14 0318.