Roots & Changes - CD release party

28
april

Het lang verwachte derde album van Live Poets Society is daar! Op 28 april wordt de nieuwe plaat officieel gepresenteerd met een speciaal concert in Poppodium Astrant in Ede, waarbij de Spaanse ritmesectie die ook bij de opnames meewerkte van de partij zal zijn.

Toegangsprijs €5,-

Live Poets Society is een duo ervaren muzikanten dat elkaar heeft gevonden in de jacht op het perfecte liedje. Toetsenist/fluitist Peter Holen en zanger/gitarist JeeWee Donkers nemen de luisteraar mee op hun muzikale zoektocht naar de beste sfeer om hun verhalen en bespiegelingen over te kunnen brengen. Die sfeer kan steeds weer anders zijn, afhankelijk van publiek, toevallig voorhanden instrumenten en de stand van de petten van de beide heren.

De zoektocht leverde tot op heden twee studioalbums op: “Square One” (2012) en “The Road Ahead” (2015), het derde “Roots & Changes” wordt 28 april officieel gepresenteerd. Waar het debuut werd gekenmerkt door een seventies popsfeer en op het tweede album een breed palet aan roots- en folkinvloeden werd geëtaleerd, is Live Poets Society met hun derde album Roots & Changes weer terug op het popformat: compacte songs met melodieën die je dagen later nog in je achterhoofd terugvindt. En dan nog dit: de groove is helemaal terug, mede doordat voor het leeuwendeel van de songs gebruik werd gemaakt van dezelfde dampende ritmesectie: drummer Ronald Voskens en bassist Martin Duarte Favaro uit het Spaanse Sitges.

De inspiratiebron van Live Poets Society is altijd dezelfde gebleven: het leven zelf in al zijn kleuren en verschijningen. En dat varieert van kleine persoonlijke bespiegelingen als de terugkeer naar je geboortegrond (Roots) tot universele emoties (Forgive, met de engelachtige zang van Joanna Chapman Smith) en grote maatschappelijke thema’s als verslaving (Feed the Beast) en vluchtelingenproblematiek (Tomorrow We’ll Be Gone en Comfort Food). Maar zoals we van de Poets gewend zijn: ieder liedje heeft zijn eigen verhaal, en is voorzien van een bijpassende atmosfeer.


Recensies:

“Kwalitatief gewoon best wel heel erg goed!” (Wouter van der Goes, NPO Radio 2)

“Meer dan verdienstelijk gitarist Donkers komt als liedjesschrijver prima uit de verf.” (Eric van Domburg Scipio, Popmagazine Heaven)

"Live Poets Society zijn twee muzikanten die in het grensvlak van pop en americana hun prachtige liedjes lieten horen. Toetsenist/fluitist Peter Holen en zanger/gitarist JeeWee Donkers namen de gasten mee in de intieme sfeer om hun verhalen en bespiegelingen in liedjes over het leven." (Cultureel Café Dante)

“Live Poets Society share a talent for strong tunes and songs that stick around long after they’re finished.” (Leicester Bangs, culture blogger)

“Square one: an exciting, well-rounded album.” (Amazon.com review)


Luister op Spotify:
Roots & Changes: https://spoti.fi/2ShxXQC
The Road Ahead https://spoti.fi/2DhXWwZ
Square One https://spoti.fi/2TFjs5F


Links:
Band website: www.sugarbeat.nl/livepoetssociety
Facebook: www.facebook.com/livepoetssociety.nl

Tijd: 15:00 - 19:00 uur

Locatie: Astrant Ede, Kuiperplein 31