Monsters of Grunge: A Tribute to Nirvana

13
juli

NIRVANA TRIBUTE: BLEACH (IT) Support by: The RG's
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
Nirvana, wie kent ze niet?
De legendarische grunge band uit Amerika met Kurt Cobain als frontman, Dave Grohl (Foo Fighters, Queen of the Stone Age) op drums en Kirst Novoselic op bas, die in de jaren negentig -en nog ver na hun tijd- een unieke cultstatus wist te bereiken.

In 1994, na de tragische zelfmoord van Kurt Cobain hield Nirvana op te bestaan, maar leefde dankzij hun sterke teksten en aangrijpende muziek voort in de harten van vele. Zelfs tot op zo'n grote hoogte dat bijna iedereen wel eens van Nirvana gehoord heeft.
Kurt heeft zelfs eens de stempel gekregen 'the voice of a generation' te zijn. Met wereldberoemde hits als 'Smells Like A Teen Spirit', 'Lithium' en 'You Know You're Right' bereikte ze mensen in alle uithoeken van de wereld en behaalde de albums Nevermind en Bleach alle alternatieve top-charts. Het unieke geluid van Nirvana inspireerde vele artiesten van toen en zelfs nu nog klinken ze door in veel alternatieve bands.

Tijdens deze Tribute night zal BLEACH uit Italië het unieke geluid van Nirvana vertolken tot een bijna origineel aanvoelende show.

INFO:
Aanvang: 20:00
Start programma: 20:30
Einde: 00:00

Entree: VVK € 8,50 // Aan de deur € 12,-

LINE-UP
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀

▀ BLEACH (IT)

BLEACH is dé internationale tribute band van Nirvana en probeert (met succes!) in een zo trouw mogelijke setting en met een origineel geluid een eerbetoon te brengen aan deze grootheden. Dit doen zij zo goed dat ze in 2018 zelfs nog tourde met Chad Channing een voormalig drummer van Nirvana.
In 1,5 uur tijd speelt BLEACH een groot gedeelte van het repertoire van hun helden en zullen vele bekende en minder bekende nummers in al hun glorie voorbijkomen.
Als jij Nirvana nog nooit live hebt gezien, dan brengt dit je dichterbij dan ooit. Als je het geluk hebt gehad ze wel live gezien te hebben, dan kun je met BLEACH je ervaringen nog eens herbeleven.

fb: Bleach Nirvana Tribute

▀ The RG's (BE)

Het uit België afkomstige trio The RG's produceert een stevige mix van alternatieve rock, met post-grunge/punk en noise-vloeden.
Met twee full-lenghts op hun naam waarvan de laatste in 2018 uit kwam, timmeren deze heren al sinds 2013 aan hun muzikale pad. Dat ze geïnspireerd zijn door grootheden als Queens of the Stone Age en Foo Fighters is op hun nieuwste album goed hoorbaar, terwijl ze hun eigen sound stevig overeind houden. Let's Rock'n'Roll!

fb: The RG's

LOCATION:
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀
▶ Poppodium Ede . Kuiperplein 31 . Ede Centrum

▶ By car: free parking
▶ Public transport
Station: Ede - Wageningen > 25 min by foot /Bus/Train to Ede-Centrum
Station: Ede - Centrum> 2 min by foot