Lichtfestival

23
december

Vrijdag 23 december vieren we in Ede centrum het Lichtfestival. Tijdens het Lichtfestival word je meegenomen in allerlei activiteiten rondom Licht. Het Lichtfestival wordt georganiseerd met medewerking van Ede Viert, Friends on Ice, Cultura, Arno Setz en Ede centrum

Tijd: 16.00 - 20.00 uur

Programma:

  • Vanaf 16.00 uur gratis knutselen bij de ijsbaan van Friends on Ice
  • Vanaf 19.00 uur Lichtoptocht met je eigen geknutselde lampion met start bij de ijsbaan van Friends on Ice
  • Lichtfotografie
  • Muziek en entertainment op de Markt en door het centrum
  • Dickens Band
  • Follow the Beamer
  • Ede Rouwt en Viert
  • Kaars branden op 5 verschillende locaties

Knutselen en Lichtoptocht

Vanaf 16.00 uur kunnen kinderen gratis knutselen aan een lampion bij de ijsbaan van Friends on Ice. Om 19.00 uur lopen de kinderen vervolgens de lichtoptocht door Ede centrum. De optocht gaat vanaf de ijsbaan langs de Oude Kerk naar de Grotestraat. Bij de Nieuwe Stationsstraat lopen ze dan via het Museumplein naar het Maandereind om uiteindelijk via de Vendelstraat en de Achterdoelen weer uit te komen bij de ijsbaan. Tijdens de optocht lopen ze langs verschillende grote kerstbomen en heel veel kaarsen. 

Ede Rouwt en Viert

Rouwen en Vieren

Er is ruimte voor een lach en een traan tijdens Ede rouwt en Viert. Mooie herinneringen bestaan hand-in-hand met verdriet om diep gemis. Tijdens het warme winterprogramma zal hier speciale aandacht voor zijn bij de kas op het Oude Kerkplein in Ede centrum. Klik hier voor meer informatie. 

Follow the Beamer

Met Follow the Beamer willen we jonge filmmakers een kans bieden om hun werk te laten zien en zichzelf te ontwikkelen.

De films zijn te zien in de openbare ruimte van Ede-centrum. Het publiek volgt een beamer op wieltjes. Als de beamer stopt wordt er op een buitenmuur geprojecteerd. De korte film moet losjes geïnspireerd zijn op die muur. Bijvoorbeeld de geschiedenis van de woning of winkel. Of een fictief verhaal over wat er in het huis gebeurde. Maar het mag ook een abstracter gegeven zijn. Zo ziet het publiek films, krijgt het een wandeling door Ede centrum en leert iets over Ede zelf.

Een spannend concept waarvoor we al enkele filmmakers hebben geselecteerd.

Ook geïnspireerd en wil je ook meedoen? Stuur een mail naar seckunstwerkplaats@gmail.com met je idee. En wie weet wordt je idee geselecteerd.

Met filmische groet,

Arno Setz

Artistiek leider SEC KunstWerkplaats