Lezing Edese landschappen

18
januari

Een must have voor de natuurliefhebbende Edenaar: Parels van de Edese Landschappen. Schrijver en uitgever Wim Huijser geeft deze avond een lezing over de Edese landschappen, op basis van het boek.

Wil je bij deze gratis toegankelijke lezing zijn? Reserveer dan in de winkel van Boek en Buro Ede een plaatsje of doe dat telefonisch of per email: 0318-650231 / ede@boek-en-buro.nl. Inloop vanaf 19.30 en aanvang om 20.00 uur. Wees op tijd, want we beginnen ook op tijd.

Over het boek:

Het landschap van de gemeente Ede is uniek. Ede mag er trots op zijn. De gemeente onderscheidt vijf typen landschap: heide- en broekontginning, engen, kampen, veenontginning en bos & heide. Het is verrassend dat we wandelend en fietsend op 32.000 hectare van zo veel afwisseling kunnen genieten.

In het boek worden de vijf landschapstypen in het vrij toegankelijke buitengebied van de gemeente Ede beschreven en zichtbaar gemaakt in de vorm van ruim tachtig bijzondere locaties – de parels van de Edese landschappen.

Het boek bevat, behalve prachtige foto’s, informatieve teksten, interviews met Edese burgers die zich verbonden voelen met het landschap, verhelderende tekeningen, dichtstbijzijnde fietsknooppunten en routekaarten van de elf Klompenpaden die het Edese grondgebied rijk is. De landschapsfotografie in dit boek is grotendeels van de bekende Edese fotograaf Marten Idema, die in het voorjaar van 2017 vrij plotseling overleed. Hij maakte zo’n 25.000 foto’s van Ede en omgeving. Dit boek, waarvoor Wim Huijser de tekst- en beeldredactie en de vijftien interviews deed, is ook een hommage aan zijn manier van kijken naar het landschap dat hem vertrouwd was.

Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Locatie: Boek en Buro Ede, Grotestraat 8-10