Airborne Jazz

22
september

TWEE PODIA VOL MET LOKAAL EN REGIONAAL TALENT

Op het plein naast de Grote Kerk in Ede treden op een groot podium drie bigbands uit de regio op, en op een intiem podium spelen getalenteerde leerlingen van het Muziekplein Ede. Het programma biedt voor elk wat wils: van swing, latin, blues, fusion en funk tot jazz, singer-songwriter en bluegrass: Airborne jazz biedt een rijke schakering aan stijlen die door lokaal en regionaal talent ten gehore worden gebracht.

 

PODIUM 1 - BIGBANDS

11:30 UUR TRIPLE B BIGBAND

De drie B’s uit de naam van de band staan voor Big Band Bennekom, een groep die bestaat uit 20 enthousiaste amateurmusici. De leden spelen alle stijlen jazz en sinds 2016 staat de band onder de bezielende leiding van Marc van den Bosch. De vocalen zullen verzorgd worden door de warme stem van Gedy van Rijn. 

14:15 UUR JALAFUSI BIGBAND

Jalafusi staat voor Jazz, Latin en Fusion, Swing en Improvisatie en dat tekent gelijk het brede repertoire dat deze band heeft. Jalafusi is een uiterst actieve bigband in de regio, en was ondermeer te horen op de Sonsbeek concerten, in Cultura, en in het Openluchtmuseum. In 2019 gaat de band de theaters in met een grote Motown show. Maurice Ditmer leidt de band en op vocalen kunt u genieten van onder meer Gea de Vries, Margje Vleck en Caia Mangelsdorf. 

16:30 UUR BIGBAND SOUND OF SIENCE

De naam zegt het al, Sound of science is een bigband die ontstaan is op de Universiteit van Wageningen. De band bestaat uit medewerkers en studenten van deze Universiteit en heeft een veelzijdig repertoire: naast veel jazzstijlen heeft de band onder meer een project van Nino Rota en de Blues Brothers op zijn naam staan. Sound of Science staat onder leiding van Guus Tangelder.

 

PODIUM 2 - BANDS

12:30 UUR AKOESTISCHE ZANGDUO’S MINI-CONCERTEN

Airborne jazz start met singer-songwriter mini-concerten van Suzanne Kiyedi, Eva Jolink, Alda Carvalho, Linda Veenstra en Sebastiaan Egbertsen, allen leerlingen van van Kitty Meier aan het Muziekplein.

16:30 UUR LOES AND FRIENDS

Daarna treedt de fonkelnieuwe formatie Loes and friends op, die onder de bezielende  leiding van Willem Assenbroek (docent aan de Rocking Old School van Cultura) het American Songboek zullen doen herleven.

15:15 UUR BLUEBERRY BLOSSOM BUEGRASSBAND

De Blueberry Blossom Bluegrass band is een zevenkoppige bezetting die de Amerikaanse Bluegrass muziek met passei ten gehore brengt.  Rob Halewijn van het Muziekplein coacht deze band.

16:00 UUR THE BLUES PROJECT

Hekkensluiter van Airborne is The Blues Project, alweer een van de bands die uit de kweekvijver van de Rocking Old School is voortgekomen. Bij de band staat speelplezier voorop, en is er veel ruimte voor improvisatie en creativiteit. Verwacht klassieke bluesstandards van onder meer Muddy Waters en B.B. King, maar ook stukken van Van Morrison en Bonnie Raitt. 

17:30 UUR EINDE

Locatie: Oude Kerkplein

Kijk voor meer informatie op www.airbornejazz.nl