Yvon Wingelaar - “Het is kicken als je ziet dat mensen weer lekker in hun vel zitten!”

De grote Balanzic studio aan de Telefoonweg straalt rust en ruimte uit. “Bij ons kun je terecht voor figuurvorming en gezondheidsadvies” vertelt eigenaresse Yvon Wingelaar. “We maken gebruik van vier methodes. We hebben Bailine; dat is een spiersimulator die heel doelgericht de spieren kan trainen. We hebben een warmtecabine met infrarood, daarin doe je spieroefeningen; buikspieren, opdrukken, beenoefeningen. Dat is echt actieve sport. Daarnaast hebben we een methode voor lymfedrainage en tenslotte geven we voedingsconsulten. We maken voor iedereen een plan op maat. Want wat voor de een goed werkt, werkt misschien niet voor de ander.”

Er komen niet alleen mensen die willen afvallen. Yvon: “Er komt hier van alles. Jong, oud, man, vrouw en met verschillende doelen. Zo hebben we iemand die de marathon wil gaan lopen en die heel gericht haar beenspieren wil versterken. Of mensen met reuma of fibromyalgie die niet kunnen sporten maar met spierstimulatie wel hun spieren op peil houden.”

Voordat Yvon startte met Balanzic werkte ze in de gezondheidszorg: “ik heb 35 jaar gewerkt in de thuiszorg, verpleeghuiszorg en in het ziekenhuis en heb daar veel gezien en geleerd. Thuis had mijn zoon al heel jong problemen met voeding. Ik ben me gaan verdiepen in voeding, dat werd mijn hobby en mijn passie”.

Vijf jaar geleden is Yvon, samen met haar dochter Ilona, gestart met Balanzic: “ik werd 50 en dacht ‘het is nu of nooit’. Ik wilde altijd al iets voor mezelf doen. Gezondheid, voeding en beweging horen bij elkaar en bij mij, en zo is Balanzic ontstaan.” Het is een echte moeder-dochter onderneming: “we hebben samen enorm veel schik in het werk” lacht Yvon, “het is heel leuk om dit met mijn dochter te kunnen doen.”

Het werk wat ze doet vindt ze ontzettend leuk: “mensen helpen door goed te kijken naar voeding, hormonen en leefomstandigheden. Het is gewoon kicken als je ziet dat mensen weer lekker in hun vel gaan zitten!”

Auteur: Marijke Steenbergen
Beeld: Marjolein Derksen