Sjoerd van ’t Oever - “Ondernemen in Ede is leuk!”

“Mensen gaan op een bed liggen, slaken een diepe zucht en je ziet ze ontspannen. Dat is zo leuk!” Sjoerd van ’t Oever (30) vertelt enthousiast over zijn beddenspeciaalzaak aan de Arnhemseweg. Sjoerd komt uit Nijmegen en heeft vorig jaar Beddenspeciaalzaak Bedding overgenomen van Eddy Lanning en Jacques Kooijman. Nu staat hij aan het roer van een Edes bedrijf dat volgend jaar 35 jaar bestaat. Eddy en Jacques zijn nog steeds betrokken bij de zaak; Jacques helpt graag mee met de bezorging en, terwijl Sjoerd aan het woord is, staat Eddy klanten vakkundig te woord.

Toen Sjoerd de zaak overnam, is hij eerst grondig gaan verbouwen. De voorgevel, het plafond, de verlichting en het meubilair zijn aangepast; het pand ademt een industriële, ruimtelijke sfeer uit. Het assortiment is niet veranderd. Sjoerd: “ons assortiment is breed, met voor iedereen een juiste oplossing. We verkopen kwaliteitsproducten voor elk budget”.

Voor een goed en eerlijk advies moet je een beetje eigenwijs zijn, vindt Sjoerd. “Soms komen er mensen die vragen om een ‘Auping’ of een ‘boxspring’. We kijken daar een beetje doorheen. Wat zoekt iemand eigenlijk in een matras? We laten mensen ‘blind’ op een bed liggen zodat ze het verschil tussen de matrassen kunnen ervaren. Door goed te vragen en te luisteren naar wensen, komen we er achter wat ze willen. En daar ligt onze kracht:

We verkopen geen ‘merken’ maar ‘oplossingen’.”

Wat Sjoerd leuk vindt aan het werk? “Samenwerken met de klant. We bezorgen het bed zelf en we monteren het. En als er iets mis is dan komen we het zelf oplossen. We houden van tevreden klanten en maken mensen graag vrolijk met een bed.”

De Nijmegenaar heeft het naar zijn zin in Ede: “Ondernemen in Ede vind ik heel erg leuk. Er wordt goed gekeken naar de mix en uitstraling van de winkels. Ik vind het een prettig winkelcentrum. Er is diversiteit, je kunt goed parkeren. Ik ben echt aangenaam verrast.”

 

Auteur: Marijke Steenbergen
Beeld: Marjolein Derksen