Ruben Wateler - “Adviseren is mijn passie”

“Wij adviseren mensen en proberen hen te ontzorgen”, vertelt Ruben Wateler van De Hypotheekshop. In zijn ruitjespak en gebloemde overhemd maakt hij een ontspannen en zakelijke indruk. Een huis kopen is niet iets wat je elke dag doet en een hypotheek afsluiten is voor veel mensen spannend. “Daar helpen wij bij” zegt Ruben.

De Hypotheekshop zit sinds 2013 op de hoek van de Markt en de Molenstraat. “Het is een mooi plekje, er komen veel mensen langs. We zijn zichtbaar en dat vinden we fijn. We zijn geen winkel waar mensen iets komen kopen. Toch merken we dat mensen spontaan hier binnen komen lopen. En dat vinden we prettig.”

Wat De Hypotheekshop biedt? “We adviseren over hypotheken en verzekeringen waarbij we rekening houden met de beste voorwaarden en/of de laagste rente. We vergelijken alle geldverstrekkers met elkaar.” Daarnaast helpt De Hypotheekshop bij het hele traject van A tot Z: het regelen van de hypotheek, verzekeringen, offertes bij de bank, notariscontacten, de taxateur, enzovoorts.

Ruben benadrukt het persoonlijke contact en het advies op maat: “We vinden het belangrijk dat onze klanten bewuste keuzes maken en een persoonlijk advies krijgen, bijvoorbeeld over inkomensrisico’s. Want wat als het een keer tegen zit in het leven? Hoe kun je dan voorkomen dat je een verplichting bent aangegaan waar je niet meer aan kunt voldoen?”

 

Bij De Hypotheekshop staat klantgerichtheid hoog in het vaandel. Ruben: “ook als iemand belt op vrijdagmiddag half zes. Een hypotheek afsluiten is voor heel veel mensen echt ontzettend spannend. Als iemand dan tot maandag moet wachten totdat hij een antwoord krijgt is dat heel frustrerend. We proberen mensen zo snel mogelijk te antwoorden; om te ontzorgen of gerust te stellen. Contact met de mensen en echt iets voor ze kunnen betekenen: dat maakt mijn werk ontzettend leuk!”

Auteur: Marijke Steenbergen
Beeld: Marjolein Derksen