Marco en Marian Dekker -"Wij willen mensen ook thuis het 'Lounge-gevoel' geven!"

Zodra je ‘De LOUNGE Interieur’ binnenstapt kijk je je ogen uit. Robuuste houten tafels, stoere kasten en trendy loungebanken waar je het liefst in weg wilt zakken. LOUNGE is geen alledaagse meubelzaak en kenmerkt zich door zijn onderscheidende uitstraling. Marco en Marian Dekker zijn de trotse eigenaren van deze eigentijdse, bijzondere meubelzaak: “Wij proberen ons te onderscheiden door het creëren van stijlvolle sfeerkamers in de winkel. We zoeken onze meubels en woonaccessoires zelf uit bij leveranciers in Europa en importeurs uit de rest van de wereld. Onze stijl is het beste te omschrijven als stoer, industrieel, sober, maar ook chic."

In 2012 zijn Marco en Marian gestart met Lounge Ede. Marco had al veel ervaring in de meubelbranche: “Bij mijn laatste werkgever was ik retailmanager bij een meubelketen. Ik moest er daar met name voor zorgen dat de omzet in de winkels door het hele land omhoog ging en dat lukte erg goed. In die tijd dacht ik: ‘Waarom begin ik niet voor mezelf?’ De vrijheid die je als eigen ondernemer hebt, spreekt me erg aan, en ik vind het fantastisch om met alle facetten binnen het bedrijf bezig te zijn. Ik kan mijn creativiteit daar heel goed in kwijt en mijn eigen koers varen. Ik kan nu bijvoorbeeld zelf de collectie samenstellen en inkopen wat mij aanspreekt zonder gebonden te zijn aan een bepaald concept."

Ook Marian is blij met de afwisseling die een eigen zaak biedt. Zij draait vanaf het begin - naast haar eigen baan - enthousiast mee. In ieder geval elke woensdag in de winkel, maar daarnaast ook op andere gebieden: "Het contact met de klanten vind ik erg leuk. Vooral het enthousiasme waarmee bezoekers al vanaf het begin op de winkel reageren is geweldig! Dat betekent toch dat onze stijl en ons advies de mensen aanspreekt. En de klant staat natuurlijk centraal! We proberen echt met hen mee te denken, zodat die Lounge-sfeer ook in hun eigen huis terugkomt. De promotie van de winkel is daarnaast echt mijn ding. Social media en een vindbare website zijn zaken die niet meer weg te denken zijn in deze tijd. Ik laat dan ook met grote regelmaat iets horen via Facebook en Instagram. Inmiddels heeft dat al veel volgers opgeleverd en deze (groei)trend zetten we graag door!"

Sinds begin april hebben Marco en Marian ook een winkel in het centrum van Veenendaal: Room108. Marco kwam toevallig met dit merk in contact en bij LOUNGE Ede zijn ook al diverse modellen van Room108 te bewonderen. "Het is een prachtige formule, waarbij je je bank en ook tafel geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Daarom hebben we de kans gegrepen om in Veenendaal een winkel te openen, die geheel draait om het merk Room108, o.a. aangevuld met prachtige woonaccessoires, stoere verlichting en mooie karpetten. We zitten dus niet stil en staan open voor meer nieuwe uitdagingen in de toekomst!"