Mandy van Rooijen - “Wat goed voelt bij jou, moet je gewoon doen!”

‘Hizi’ Hair staat voor hij / zij; een kapsalon voor mannen en vrouwen. Mandy van Rooijen kocht vorig jaar de Hizi Hair vestiging aan de Vendelstraat in Ede. Een grote stap voor de 29-jarige onderneemster, die ze vol vertrouwen nam: “Ik werk al langer bij Hizi Hair, dus ik ken de tops en de valkuilen. De salon aan de Vendelstraat stuurde ik al aan voordat ik ‘m kocht. Ik wist dus waar ik aan toe was en het voelt heel vertrouwd.”

Het concept van Hizi Hair is eigentijds. Mandy: “We zijn up to date met mode, trends en de laatste technieken. We werken continu aan ons vakmanschap en we volgen trainingen in de salon en bij de Hizi Hair Academy. We vinden het belangrijk onze klanten persoonlijk advies en aandacht te geven. We kijken naar de gezichtsvorm en de dagelijkse haarroutine van de klant. Wij willen mensen iedere dag mooi maken. Onze behandelingen zijn daarom gericht op de langere termijn, want ook thuis moet het kapsel makkelijk in model te brengen zijn.” Mandy noemt een bezoek aan de salon ‘een momentje voor jezelf’: “zeker tijdens de hoofdhuidmassage in de massagestoel tijdens het wassen. We zijn net wat luxer en persoonlijker dan andere kappers, maar voor een eerlijke prijs en dat vind ik mooi.”

Qua kleur kan er veel tegenwoordig: ”Je ziet alles voorbij komen. Van goudblond tot asblond tot velvet red en pasteltinten. Wat goed voelt bij jou, moet je gewoon doen. Ook qua coupe en styling. Ons vak is heel breed en dat maakt het leuk!”

Mandy geniet van haar werk: “Ik word blij van de mensen die ik blij maak met mooi haar. Ik ben vaak op de werkvloer en knip en kleur graag mee. Zo houd ik feeling met mijn team en klanten.”

Mandy gaat graag met haar hele team op de foto. Met haar collega’s Noëlla, Monique, Ashley, Mandy, Yvette en Lisa (die er in de zomer bijkomt) vormt ze een hecht team. Mandy: ”Ik heb een goed team om me heen. We delen onze passie voor het kappersvak en de behoefte onszelf te blijven ontwikkelen. Samenwerken gaat heel relaxed, we doen het echt samen. Ik kan niet zonder hen.”

Auteur: Marijke Steenbergen
Beeld: Marjolein Derksen