Mairea de Voos - “Mensen blij maken, dat is het! Dan is mijn dag goed.”

“Kijk, dit is een jasje van ‘Esqualo’ en hier een jurk van ‘Alix’.” Mairea de Voos staat bij het kledingrek met ‘toppers’. “Ik verkoop actuele kleding van goede merken dat in het huidige modebeeld past.” 2nd Chance Shoes & Fashion is geen vintagewinkel. Mairea: “ik volg veel op Instagram en ik volg de mode. Ik neem alleen kleding aan die daar in past.”

Particulieren kunnen hun kleding en schoenen inbrengen bij 2nd Chance Shoes & Fashion. Als de kleding verkocht wordt, krijgen zij 50 procent van de opbrengst. De kleding blijft zes weken in de winkel hangen. “Als ik denk dat het de moeite loont om het af te prijzen, dan hou ik het nog vier weken in de winkel. Als het niet verkocht wordt, gaat het naar de kledingbank hier in Ede.”

De Ierse Mairea woont al sinds 1987 in Nederland. “Ik voel me helemaal thuis hier. Maar we gaan nog regelmatig naar Ierland, gelukkig is het niet zo ver”. Toen ze pas in Nederland was heeft Mairea haar middenstandsdiploma gehaald. Daarna heeft ze van alles en nog wat gedaan; van manager bij Mc Donalds tot schoonheidsspecialiste. Ook werkte ze in de chiropractie praktijk van haar man. Tot ze iemand ontmoette die een tweedehandswinkel aan huis had. Mairea: “en toen dacht ik ‘dat kan ik ook!’ Ik ben dat toen in eerste instantie vanuit huis gaan doen, maar vond al snel een ‘kelder’ aan de Arnhemseweg waar ik de kleding en schoenen kon verkopen”.

Sinds december 2018 zit 2nd Chance Shoes & Fashion aan het Maandereind. En dat bevalt Mairea goed: “ik heb meer aanloop van het winkelend publiek en het is heel gezellig op het Maandereind. Het zijn allemaal kleine ondernemers. We doen veel samen; vorige week hadden we nog een modeshow met een aantal kledingwinkels.”

Wat ze het leukste vindt aan haar werk? “Als mensen met een vrolijk gezicht de deur uit gaan. Mensen blij maken, dat is het! Dan is mijn dag goed.”

Auteur: Marijke Steenbergen
Beeld: Marjolein Derksen