Jeremy van Reemst – Bonbonnerie Melk & Puur by Jeremy: “Smaak valt te kiezen”

‘Bonbonnerie Melk & Puur’ is voor velen een begrip in Ede en is sinds twee-en-een-half jaar in handen van Jeremy van Reemst: “Ik weet nog dat mijn moeder vertelde: ‘melk en puur’ gaat weg! En dat vond ik heel erg! Ik werkte toen nog in een meubelzaak maar heb niet heel lang na hoeven denken. In een paar weken tijd heb ik de bonbonnerie gekocht.” 

Hij maakte een vliegende start: “Ik was nog geen twee weken open en toen was het Moederdag. Dan moet je meteen knallen, maar het lukte. In loondienst was ik geen werkpaard, maar sinds ik deze winkel heb ben ik volwassen geworden”. Jeremy had geen achtergrond in de ‘chocolade’ business: “Ik heb heel veel moeten leren. Cacaopercentages, smaken, gluten, ik had geen benul!” De bonbons komen niet uit de fabriek en zijn grotendeels handgemaakt. Jeremy: “Het wordt voor me gemaakt, en ik maak het mooi. Voor smaak valt te kiezen.” 

De verkoop van bonbons, chocola en sinds kort het gebak van bakkerij Mekking groeit gestaag en de winkel is inmiddels omgedoopt tot ‘Bonbonnerie melk & puur, by Jeremy’. Jeremy: “Ik doe alles alleen. Ik heb de winkel zelf ingericht. Ik probeer met weinig veel te doen”. De ronde witte tafel in het midden van de winkel waar de chocola in vele kleuren en vormen is uitgestald, stamt uit de woonkamer van zijn ouders. Jeremy maakt zijn winkel persoonlijk en laat graag zien dat hij het gezicht is achter de winkel. “Ik ben het meest trots op het feit dat ik het allemaal alleen doe. Ik werk zes dagen per week, soms tot diep in de nacht om bestellingen te kunnen maken. Ik doe het voor mezelf en ik vind het leuk om mensen blij te maken met mijn chocola. Ik heb mezelf ontwikkeld als werkend man. Natuurlijk wel met hulp. Mijn ouders en goede vrienden zijn een echte rots in de branding en daar ben ik heel dankbaar voor”. 

bonbonnerie melk en puur ede centrum cadeau idee bonbons ede

Auteur: Marijke Steenbergen
Beeld: Marjolein Derksen