Harry Diks - “Mijn wekker gaat heel vroeg”

Mijn favoriet? De Italiaanse bol met kaas, salami, paprika en zoetzure saus!” lacht Harry Diks van Bakker Bart. De zwart-roze winkel oogt vrolijk en ruikt naar versgebakken brood. Je kunt er terecht voor allerlei soorten broden, panini’s, belegde broodjes, appelflappen, saucijzenbroodjes, yammy’s met suiker en kaneel en nog veel meer lekkers. Als je tijd hebt, kun je er rustig eten aan een van de tafeltjes in de winkel.

Bakker Bart is een Nederlandse franchiseketen met circa 170 bakkerswinkels door het hele land en is oorspronkelijk opgericht door Bart van Elsland. Aan de Grotestraat in Ede runt Harry Diks zijn eigen Bakker Bart sinds 2005.

Harry woont in Apeldoorn. ‘s Ochtends gaat de wekker heel vroeg voor Harry. Dan rijdt hij vanuit Apeldoorn naar Ede om te beginnen met het bakken van het brood: “twee keer per week krijgen we deegstukken aangeleverd. De deegstukken decoreren we en leggen we in bakblikken. Dan gaat het brood de rijskast in zodat het ‘s nachts rustig kan rijzen. Als de winkel open gaat om negen uur wil ik dat alle producten klaar zijn. We bakken alles zelf en dat doen we al 14 jaar.” Om tien uur ’s ochtends heeft Harry dan even rust en tijd om zelf een broodje te eten.

De winkel van Harry heeft ook een terras. Harry: “de goede tijd komt er aan. In de zomer is Ede vol met toeristen en vakantiegangers. ‘Bakker Bart’ is natuurlijk een bekende naam en het is leuk als mensen je zaak dan weten te vinden.”

Wat Harry leuk vind aan zijn werk? “Als de winkel helemaal vol staat met klanten. En als de mensen terug komen. Een klant moet tevreden het pand verlaten. We doen echt ons best om onze klanten de lekkerste broodjes te bezorgen!

Auteur: Marijke Steenbergen
Beeld: Marjolein Derksen