Dick Egberts / Wendy Franken - “Niet één dag is hetzelfde”

Langspeelplaten aan de muur, een oude Coca Cola automaat in de hoek, een rode Chesterfield bank en overal spulletjes met historie. Er staat een lange, verweerde houten tafel met stoelen die uitnodigen om te gaan zitten voor een bakje koffie met iets erbij. LEF Mixstore is een combinatie van vintage, brocante én horeca.

“We bestaan nu drie jaar” vertelt Dick Egberts. “Het was eigenlijk altijd al een droom om het groot aan te pakken met tweedehandsspulletjes” vult Wendy Franken aan. Mensen kunnen hun oude meubels, spullen en kleding inbrengen bij LEF Mixstore. Dick: “als er iets wordt verkocht, gaat 40% van de opbrengst naar de aanbrenger. Spullen die na één seizoen niet zijn verkocht, gaan naar een goed doel”. Wendy doet de styling: “ik kijk waar mensen mee komen en het is leuk om alles dan mooi te presenteren. Soms knappen we zelf spullen op en zo maken we er iets moois van. Sinds een jaar verkopen we ook ‘Annie Sloan’ verf waarmee je dit zelf ook heel makkelijk kunt doen.”

De horeca is er later bij gekomen. Dick: “toen we startten met LEF Mixstore, hadden we geen horeca in gedachten. Wel wilden we een leuke lange tafel waar we klanten een kopje koffie konden serveren, maar verder niet.” Maar het liep anders. “Ik kende een bedrijf uit Zwolle, dat hele lekkere broodjes maakt. En toen dachten we, als wij die nou eens gaan serveren? En als we dat dan toch doen, moet je er ook een wijntje of biertje kunnen drinken” lacht Dick. Ook biedt LEF Mixstore een podium voor live muziek. Het idee is om af en toe wat live bandjes te laten spelen in de winkel of op het terras.

Dick en Wendy vinden het werk in de winkel afwisselend: “het is elke keer verrassend; of er mensen komen om te eten of dat er iemand komt die iets aanbrengt. Als er iemand met een tas komt, zijn we hartstikke nieuwsgierig naar wat er in zit! Niet één dag is hetzelfde.” Er ligt een gastenboekje bij de deur van de winkel. Dick: “Mensen zijn heel positief en komen graag kijken. Eigenlijk iedereen die binnenkomt zegt: ‘wat is dit een leuke winkel’.

Auteur: Marijke Steenbergen
Beeld: Marjolein Derksen