Banketbakkerij Onnink “Elke dag een feestje”

In Banketbakkerij Onnink is het elke dag feest. Maar dit jaar was het extra feest voor het familiebedrijf. Edenaren kunnen namelijk al zestig jaar bij Banketbakkerij Onnink aan de Maanderweg terecht voor het lekkerste (klein)brood en banket.

Tijden zijn veranderd. Mensen kwamen vroeger bijna dagelijks naar de bakkerij voor vers brood “er waren immers geen diepvriezers en koelkasten”. Taart was toen nog echt een luxeartikel.

 

In 1994 namen Bernard en Etteke de bakkerij over van de ouders van Bernard, Het bakkersvak was Bernard met de paplepel ingegoten. “Ik wilde altijd al bakker worden”. Samen met zijn vrouw en het trouwe en betrokken personeel (sommigen zijn al meer dan 10 jaar in dienst) zorgen zij voor de warme en vertrouwde sfeer in de winkel.

 

Vindingrijk!

De afgelopen jaren hebben Bernard en Etteke Onnink ondernemerschap getoond en laten zien dat ze ‘vindingrijk, veerkrachtig en veelzijdig’ zijn. Mensen gaven steeds bewuster hun geld uit en kochten minder taarten en sloffen. Daarom ontwikkelden zij de populaire Onkies, een lekker klein gebakje, bestaande uit slofbodem met verschillende bavaroises, slagroom en vruchtjes. Naast de Onkies komen klanten uit heel Ede speciaal voor de pralinéslof en, in deze tijd, de versgebakken speculaasjes naar de banketbakkerij. Onweerstaanbaar!

 

De mensen weten de banketbakkerij nog altijd goed te vinden. Elke paar minuten rinkelt de deurbel om de binnenkomst van een klant aan te kondigen.

banket bakkerij onnink ede centrum taart gebak brood ede centrum