Arno Kleijer - “We willen het kloppend hart zijn van een smaakvol centrum”

Vanaf het terras kijk je uit op de Oude Kerk. De deuren staan open en de gasten druppelen binnen. De inrichting is industrieel en warm tegelijk met veel Oostenrijks hout. Arno Kleijer is sinds 2017 eigenaar van ‘Bij de Toren, eten en drinken’: “ik draag graag mijn steentje bij om Ede levendiger te maken. We zijn toegankelijk voor iedereen en zitten midden in het centrum”.

De lunchroom, waar je op vrijdag ook kunt dineren, zit op de plek waar voorheen Panini zat. Sinds Arno de lunchroom heeft overgenomen is er wel wat veranderd: “we hebben de zaak uitgebouwd en kijken nu letterlijk op de toren uit.”

Arno is een rasechte Edenaar. De naam ‘Kleijer’ kennen veel mensen als taxibedrijf. Arno: “dat was het bedrijf van mijn vader; een echt familiebedrijf. Mijn broer heeft het overgenomen. Ik heb er zelf ook jarenlang gewerkt, maar ben er uitgestapt. Via een omweg ben ik terecht gekomen waar mijn passie ligt; in de horeca. Mijn vader is inmiddels overleden maar ik weet zeker dat hij trots zou zijn geweest op mijn zaak.”

Arno vertelt graag over de gerechten op de kaart: “de voeding moet smaakvol en gezond zijn. We hebben veel Italiaanse pasta’s als lunchgerecht. Gasten kunnen een keuze maken uit drie soorten pasta die ze kunnen combineren met 14 verschillende sauzen.” Vanuit de keuken komt veel input: “de koks geven vaak aan wat ze leuk vinden om klaar te maken. Ze zijn creatief en koken ook buiten de kaart om. We willen mensen blijven verrassen. En zo willen we het kloppend hart zijn van een smaakvol centrum” lacht Arno.

Arno neemt ook initiatieven om mensen met elkaar te verbinden: “Samen met Malkander hebben we vorig jaar ‘bij de Toren aan tafel’ georganiseerd. Een initiatief voor mensen die alleen zijn. Bij ons kunnen ze samenkomen, elkaar ontmoeten en een hapje eten tegen een gereduceerd tarief. Dat wil ik graag elke maand gaan doen”. Met dat kloppende hart zit het wel goed.

Auteur: Marijke Steenbergen

Beeld: Fabian Boot